Coinmotion arvostelu ja kokemuksia


Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kryptohuone voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Tämä artikkeli on Coinmotion arvostelu. Esittelemme Suomen johtavan kryptovaluuttojen kauppapaikan. Artikkelissa käydään läpi tärkeimmät ominaisuudet, minkä lisäksi kerromme myös Coinmotion kokemuksia ja vertailemme palvelua kilpailijoihin.

Coinmotion arvostelu

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Sen taustalla on Jyväskylässä päämajaansa pitävä Coinmotion Oy. Yhtiö tunnettiin aiemmin nimellä Prasos Oy.

Coinmotionin kanssa samaan kokonaisuuteen kuuluvat myös Bittiraha-sivusto sekä Bitcoin-automaatteja Suomessa pyörittävä Bittimaatti. Yhtiön perustaja on Henry Brade, joka on Suomen tunnetuin Bitcoin-guru. Brade toimii nykyisin Coinmotionin hallituksen puheenjohtajana.

Kyseessä on yksi viidestä yhtiöstä Suomessa, jotka Finanssivalvonta on rekisteröinyt virtuaalivaluutan tarjoajiksi. Coinmotion eroaa muista alan yhtiöistä merkittävällä tavalla; sille on myönnetty myös maksulaitoksen toimilupa. Vastaavia toimijoita ei ole koko Euroopassa kuin muutama.

Coinmotion rekisteröinti ja kutsukoodi

Rekisteröinti Coinmotionille on täysin ilmaista. Sinulta ei myöskään peritä kuukausi- tai vuosimaksuja. Voit aivan vapaasti tutustua palveluun alla olevasta linkistä.

Rekisteröidy Coinmotionille

Coinmotion kutsukoodi syötetään heti rekisteröinnin ensimmäisessä vaiheessa. Kun avaat tilin yllä olevasta painikkeesta, kutsukoodi pitäisi olla valittuna automaattisesti. Syötä tarvittaessa koodi: q52gw4s2dc4iewb6r8tw.

Saat kutsukoodin avulla -50 % alennuksen kaupankäyntikuluista ensimmäisen kuukauden aikana!

Rekisteröinti aloitetaan syöttämällä sähköpostiosoite ja salasana. Saat mailiisi tämän jälkeen vahvistuslinkin tilin avaamisesta. Seuraavassa vaiheessa täytetään asiakastiedot. Jos haluat tutustua prosessiin, tsekkaa alla oleva opasvideo.

Coinmotionin asiakastiedot sisältävät normaalia enemmän kysymyksiä. Tämä johtuu edellä mainitusta maksulaitoksen toimiluvasta. Coinmotionia voi verrata statukseltaan pankkiin. Tästä syystä yhtiön täytyy kysyä samat tiedot asiakkailtaan kuin pankit kysyvät.

Lopuksi suoritetaan henkilöllisyyden varmennus (KYC) pankkitunnuksilla. Tämä on standardi toimenpide kaikissa palveluissa, joissa suoritetaan pankkisiirtoja.

Coinmotion talletus

Talletus Coinmotionille käy helposti ja nopeasti. Voit tallettaa tilillesi euroja joko tavallisella pankkisiirrolla tai luottokortilla. Jos olet S-Pankin asiakas, siirtosi suoritetaan välittömästi.

Kirjaudu palveluun sisään ja valitse päävalikosta Siirrot. Tämän jälkeen valitse siirtotyypiksi Eurot.

Talletus

Suurin osa käyttäjistä tekee talletuksen tavallisella tilisiirrolla. Valitse siis tämä siirtotyyppi ja syötä haluamasi summa. Kun klikkaat Seuraava-painiketta, saat näkyviin pankkitilin sekä viitenumeron. Tilisiirto on yleensä perillä viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Asiakkuuden myöhemmässä vaiheessa saat myös käyttöösi välittömät talletukset!

Coinmotion osto ja myynti

Kryptovaluuttojen osto ja myynti on helppo toimenpide Coinmotionissa. Kuka tahansa verkkopankin käyttöön tottunut osaa kyllä ostaa bitcoinia. Coinmotionista löytyvät artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple XRP (XRP) sekä Stellar Lumens (XLM).

Klikkaa päävalikosta Kaupankäynti ja valitse Osta-välilehti.

kryptovaluutan osto

Valitse haluamasi valuutta alasvetovalikosta. Oletuksena valittu Osto markkinahinnalla on aloittelevalle sijoittajalle paras vaihtoehto. Kokeneempi käyttäjä voi myös suorittaa rajahintaisia kauppoja.

Lopuksi vain syötät haluamasi määrän euroissa tai ostamassasi kryptovaluutassa. Varat ovat tililläsi parissa sekunnissa.

Jos haluat myydä kryptovaluuttasi euroiksi, valitse Osta-välilehden vierestä Myynti. Prosessi on yhtä selkeä. Vaihda-välilehdeltä voit vaihtaa kryptovaluuttaa toisiinsa. Jos haluat myydä osan bitcoineistasi litecoineiksi, voit suorittaa myös tällaisen swapin.

Coinmotion kulut

Coinmotion-tilin avaaminen ei maksa mitään. Palvelussa ei ole myöskään kuukausi- tai vuosimaksuja. Jos et käytä tiliäsi mihinkään, sinulta ei siis peritä mitään kuluja.

Kaupankäyntikulut vaihtelevat välillä 1-2 prosenttia, riippuen kaupankäyntivolyymistasi. Lähtötaso on uusilla asiakkailla kaksi prosenttia.

Coinmotion ei veloita kuluja talletuksista euroilla eikä kryptovaluutoilla. Jos teet noston euroissa pankkitilille, siitä veloitetaan kiinteä 0,90 euron kulu. Kryptovaluuttojen kotiutuksista perittävät kulut vaihtelevat verkon ruuhkan sekä kryptovaluutan mukaan.

Coinmotionista löytyy myös erillinen Holvi-palvelu. Kyseessä on virtuaalinen kassakaappi kryptovaluutoillesi, johon voit asettaa aikalukon. Tämä suojaa omaisuuttasi myös siinä tapauksessa, jos joku pääsee tiliisi käsiksi. Holvin käyttö maksaa yhden (1) euron kuukaudessa.

Coinmotion nosto

Coinmotion on turvallinen paikka säilyttää varallisuutta. Moni kryptosijoittaja haluaa silti säilyttää kolikot omassa lompakossaan. Tämä on ihan fiksu ratkaisu, jos osaat pitää tietoturvastasi huolta. Coinmotion nosto onnistuu vaivattomasti.

Klikkaa päävalikosta Siirrot ja valitse Lähetä-välilehti. Oletuksena on valittu Nosta pankkitilille -vaihtoehto, eli kotiutus omaan pankkiisi.

coinmotion nosto

Koska Coinmotionilla on maksulaitoksen toimilupa, voit käyttää tiliä kuten pankkitiliäsi. Coinmotionista on siis mahdollista lähettää euroja toiselle pankkitilille eli maksaa vaikka laskuja! Voit myös lähettää euroja tai kryptovaluuttaa toiselle Coinmotion-käyttäjälle (välitön siirto).

Valitsemalla siirtotyypiksi Kryptovaluutat, voit siirtää kolikoita omaan kryptovaluuttalompakkoosi.

Coinmotion kokemuksia

Coinmotion on Suomen johtava kryptovaluuttojen kauppapaikka. Se on ollut toiminnassa jo vuosien ajan ja palvellut jo yli 100.000 asiakasta. Coinmotionilla on hyvä maine luotettavana, helppokäyttöisenä ja varmatoimisena palveluna.

Kryptohuoneella on vain positiivisia Coinmotion kokemuksia viime vuosien ajalta. Palvelu ei ole käytännössä koskaan pois käytöstä. Siirrot käsitellään nopeasti, asiakaspalvelu toimii ja kaikki sivustolla olevat palvelut pelaavat moitteettomasti.

Kotimaisuus on iso asia monille suomalaisille. Me tuemme myös mielellään laadukasta, kotimaista, palvelua.

Mobiililaitteiden ystäville löytyy myös oma appi. Löydät Coinmotion-apin sekä Google Play että Apple Storesta.

coinmotion mobiili

Turvallisuus on erittäin tärkeä asia kryptovaluuttojen maailmassa. Coinmotionista löytyy kaksivaiheinen autentikointi (2FA), joka kannattaa ottaa heti käyttöön.

Milloin Coinmotion Dogecoin? Toivottavasti tämä Elon Muskin fanittama meemikolikko nähtäisiin pian Coinmotionin tarjonnassa!

Coinmotion holvi – Coinmotion lompakko

Mikä on Coinmotion holvi? Kyseessä on kaikille avoin lisäpalvelu, joka tuo entisestään turvaa tilisi käyttöön. Holvi on käytännössä virtuaalinen kassakaappi eli erittäin turvallinen Coinmotion lompakko. Löydät Holvin klikkaamalla päävalikosta Säästöt ja valitsemalla Holvi-välilehden.

coinmotion kokemuksia - holvi

Sivulla on simppeli lomake, josta voit siirtää kryptovaluuttaa turvaan Holviin tai nostaa niitä takaisin käyttöösi.

Holvin ideana on suojata kolikkosi aikalukolla. Voit määrittää aikalukoksi 12h, 24h, 48h, 7pv, 14pv tai 30pv. Vaikka joku pääsisi tiliisi käsiksi ja yrittäisi nostaa kryptovaluutat Holvista, siirtoa ei suoriteta ennen kuin vaadittu aika on kulunut.

Huono puoli on siinä, että et voi itse poistaa tätä aikalukkoa, jos tulet toisiin ajatuksiin. Älä siis talleta Holviin sellaisia varoja, joilla käyt kauppaa aktiivisesti.

Coinmotion huijaus

Onko Coinmotion huijaus? Tämä hakutermi on yllättävän yleinen Googlessa. On vain hyvä juttu, että ihmiset ottavat asioista selvää ennen uuden palvelun käyttöönottoa. Huijauksia kun kryptovaluuttojen maailmassa riittää.

Ei ole kuitenkaan syytä huoleen. Coinmotion on luotettava kotimainen toimija, jolla on todella hyvä maine kryptovaluuttojen maailmassa. Se on Finanssivalvonnan hyväksymä ja säätelemä palvelu. Tämä takaa sen, että asiakasvarat ovat turvassa ja henkilöstö on myös asiantuntevaa.

Voit avata tilin huoletta ja tutustua jo tänään!

Avaa Coinmotion-tili nyt

Kuten edellä tuli jo mainittua, Coinmotionilla on myös Euroopan tasolla harvinainen maksulaitoksen toimilupa. Tämä kertoo osaltaan paljon yhtiön luotettavuudesta. Kryptohuone pitää Coinmotionia turvallisena ja luotettavana toimijana.

Coinmotion vs Northcrypto

Suomessa on nykyisin Coinmotionin lisäksi myös toinen suosittu kryptovaluuttojen kauppapaikka. Kyseessä on Northcrypto. Vertaillaan seuraavaksi hieman näitä kahta keskenään.

Coinmotion on palveluna huomattavasti pitkäikäisempi – Northcrypto on tullut markkinoille vasta keväällä 2019. Molemmat ovat kuitenkin Finanssivalvonnan reguloimia ja hyväksymiä palveluntarjoajia Suomessa, joten ongelmia ei luotettavuuden osalta pitäisi olla.

Karkeasti sanottuna Coinmotion on tarjonnaltaan huomattavasti laajempi, mutta käytön osalta kalliimpi. Coinmotionista löytyy enemmän kryptovaluuttoja, rajahintaiset toimeksiannot, Holvi, korkotili ja muitakin pienempiä ominaisuuksia.

Northcrypto on tullut markkinoille kilpailemaan hinnalla. Palvelun kulut ovat vain yksi prosentti verrattuna Coinmotionin 1-2 prosentin kuluihin. Northcrypto on siis halvempi ja toiminnoiltaan rajoittuneempi versio.

Molemmilta palveluilta löytyy nykyään helppokäyttöinen mobiiliappi sekä iOS:lle että Androidille.

Coinmotion verotus

Coinmotion verotus on monia aloittelijoita askarruttava asia, joten käsitellään myös se.

Tärkeintä on ymmärtää, että jokainen sijoittaja on vastuussa veroilmoituksestaan. Coinmotion ei lähetä sinun kauppojesi tuloksia (voitot/tappiot) automaattisesti verottajalle. Sinun täytyy pitää itse kirjaa transaktioistasi ja ilmoittaa joka vuosi mahdolliset luovutusvoitot verottajalle.

Kirjanpito voi olla monille työlästä. Kannattaakin käyttää siihen sopivaa ohjelmistoa. Suomalaisten suosiossa on etenkin Koinly.

coinmotion verotus

Koinlysta saat ulos laskelman luovutusvoitoista ja tappioista. Voit syöttää palveluun kaikki Coinmotionissa tehdyt kauppasi, ja Koinly laskee sitten vuosittaisen saldosi.

Coinmotion osake

Mikä ihme on Coinmotion osake? Tämä on mielenkiintoinen vaihtoehto sijoittajille, joista moni ei ole tietoinen. Coinmotion ei ole listattuna Helsingin pörssiin. Sen osakkeita voi kuitenkin ostaa ja myydä Privanet-palvelussa.

Coinmotionilla on varsin laaja omistuspohja vuosina 2015 ja 2017 tehtyjen joukkorahoituskierrosten myötä. Yhtiön osakkeita omistaa nykyään lähes pari tuhatta suomalaista sijoittajaa. Jos Coinmotion osake kiinnostaa ja haluat omistaa palan yhtiöstä, klikkaa tästä Privanetiin.

Coinmotion siirtyi keväällä 2020 Privanetin päälistalle.

Coinmotion kokemuksia ja yhteenveto

Tehdäänpä sitten yhteenveto Coinmotionista. Mitä mieltä olemme tästä kauppapaikasta ja kenelle se oikein sopii?

Kuten aiemmin tuli jo mainittua, meillä on pelkästään positiivisia Coinmotion kokemuksia. Kyseessä on luotettava, helppokäyttöinen ja varmatoiminen palvelu. Kotimaisuus on iso plussa, eli käyttöliittymä ja asiakaspalvelu toimivat suomeksi.

Coinmotionia voi suositella etenkin aloitteleville käyttäjille. Se on helppo omaksua nopeasti. Kryptovaluuttojen osto, myynti ja siirtely on myös helppoa.

Palvelusta löytyy myös mukavasti ominaisuuksia kokeneemmallekin käyttäjälle. Rajahintaiset toimeksiannot sekä varsin laaja tarjonta ovat ehdottomia plussia. Lisäksi Holvi-palvelu, korkotili ja mahdollisuus laskujen maksuun erottavat Coinmotionin kilpailijoista.

Kryptohuone suosittelee vahvasti tutustumaan Coinmotioniin!

Avaa Coinmotion-tili tästä

Seuraa Coinmotionia myös sosiaalisessa mediassa. Virallinen Twitter-tili on @Coinmotion ja Facebook-sivu löytyy osoitteesta facebook.com/coinmotion.

Kryptohuone ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään kryptovaluuttaa. On suositeltavaa tutustua tarkasti projekteihin aina ennen sijoituspäätöstä ja ottaa itse täysi vastuu sijoituspäätöksestään. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin koko sijoituksen menettämisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.