eToro arvostelu ja kokemuksia

Tämä artikkeli on eToro arvostelu. Se on suunnattu etenkin aloittelevalle käyttäjälle, jolla ei ole vielä eToro-tiliä. Käymme läpi suositun kauppapaikan kaikki tärkeät toiminnot. Löydät myös eToro kokemuksia palvelun käytöstä.

eToro arvostelu

eToro on yksi maailman tunnetuimmista sijoitusalustoista. Viimeisten parin vuoden aikana eToro Suomi on tullut yhä näkyvämmäksi, yhtiön mainostaessa aktiivisesti palveluitaan Youtubessa ja sosiaalisissa medioissa. Tätä nykyä eToro tarjoaa oivan vaihtoehdon Nordnetin ja pankkien tarjoamien sijoituspalveluiden rinnalle.

eToro pitää päämajaansa Kyproksella ja toimii Kyproksen finanssiviranomaisen valvonnassa. Kaikkiaan palvelulla on yli 13 miljoonaa asiakasta 140 maassa ja vuosia on takana jo yli kymmenen, joten aivan pienestä toimijasta ei ole kyse. eToro on tunnettu luotettavana ja turvallisena toimijana, eikä sen historiasta löydy epäluottamusta herättäviä töppäilyjä.

Palvelun käyttäjät voivat sijoittaa varojaan lukuisiin eri omaisuusluokkiin. Valikoimasta löytyvät muun muassa suorat osakkeet kaikista maailman suurimmista pörsseistä, indeksirahastot, ETF-rahastot, kryptovaluutat sekä hyödykkeet. Näiden lisäksi eTorossa voi kopioida ammattisijoittajia tai sijoittaa valmiiksi laadittuihin portfolioihin.

Onko sinulla eToro kokemuksia? Kommentoi artikkelin alle omat mietteesi palvelusta!

eToro rekisteröinti

Käyttäjätilin rekisteröiminen eToroon on hyvin helppoa. Klikka alla olevaa painiketta, niin saat prosessin käyntiin!

Rekisteröidy eTorolle
67% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.

Saavuttuasi palvelun etusivulle voit valita valikosta suomen kielen, mikäli sivu ei tätä automaattisesti tunnista. Tämän jälkeen täytä omat tietosi sivulla näkyvään rekisteröitymislomakkeeseen. Tässä vaiheessa riittävät käyttäjätunnus, tilillesi liitettävä sähköpostiosoite sekä salasana.

etoro kokemuksia - rekisterointi

Kun tiedot ovat syötetty, hyväksy sivuston käyttöehdot ja paina ”Aloita kaupankäynti” -painiketta. Siirryt suoraan eToron perusnäkymään, minkä jälkeen voit tutustua kaikkiin palvelun eri ominaisuuksiin.

Saadaksesi kaiken ilon irti palvelusta ja tallettaaksesi suurempia rahamääriä on sinun vahvistettava käyttäjätilisi. KYC-prosessi tarkoittaa henkilöllisyystodistuksen sekä kotiin tulleen virallisen kirjeen toimittamista eTorolle henkilöllisyytesi ja osoitteesi vahvistamiseksi. Lisätiedot vahvistusprosessista löydät ”Täydennä profiili” -kohdasta.

eToro talletus ja kotiutus

Rahan tallettaminen ja kotiuttaminen eToro-palvelussa on kätevää. Vasemman puolen päävalikon alimmaisena on ”Talleta varoja” -vaihtoehto. Klikattuasi tämän auki voit syöttää talletettavan summan haluamassasi valuutassa ja valita mieleisesi maksutavan.

eToro tukee kaikkia suomalaisten suosimia maksumenetelmiä. Listalta löytyvät maksukortit, suora Trustly-pankkisiirto, PayPal, Skrill, Neteller ja Rapid Transfer. Pienimmillään voit tallettaa palveluun 50 dollaria ja suurimmillaan 40 000 dollaria. Maksimirajoitus nousee, mitä korkeammalle etenet eToron palkitsemisohjelmassa.

Kotiuttaminen käy yhtä helposti. Valitse ”Nosta varoja” -valikko, syötä summa ja vahvista järjestelmän automaattisesi tarjoama maksumenetelmä. Kotiutusten käsittelyssä kestää noin kolme päivää ja maksuista peritään viiden dollarin käsittelykulu. Platinum- ja sitä korkeammilla palkitsemisohjelman tasoilla kotiutukset ovat ilmaisia.

eToro kaupankäynti

Kaupankäynti alustassa on nopeaa niin mobiilissa kuin työpöytäversiossa. ”Käy kauppaa markkinoilla” -sivulla voit selata kaikkia eri omaisuusluokkia. Tarjolla on osakkeita maailman suurimmista pörsseistä, kullan ja öljyn kaltaisia hyödykkeitä, erilaisia indeksi- ja ETF-rahastoja sekä kryptovaluuttoja.

Markkinat

Halutessasi ostaa jotakin omaisuusluokkaa on valittavissasi ”Myy” ja ”Osta”. Näistä tulee valita ostovaihtoehto, sillä toisessa tapauksessa myyt kyseistä omaisuusluokkaa lyhyeksi, eli shorttaat. Shorttaaminen ei ole suositeltavaa, ellet ole todella varma mitä olet tekemässä.

Omaisuusluokkaa ostaaksesi syötä summa, aseta mahdollinen automaattinen tappioraja tai voiton kotiutus ja vahvista kauppa. Tämän jälkeen ostamasi omaisuusluokka näkyy omassa salkussasi, missä voit tarkkailla omien sijoitustesi kehitystä.

eToro Bitcoin

Entäs eToro Bitcoin? Kyllä, bittirahan hankkiminen onnistuu myös! Kirjoitushetkellä eri vaihtoehtoja on kuusitoista, sisältäen muun muassa Bitcoinin, Binance Coinin, Ethereumin, Litecoinin ja Cardanon. Tarjonta kasvaa jatkuvasti.

Kryptovaluuttojen ostaminen eTorossa ei eroa muusta kaupankäynnistä. Syötä summa ja vahvista maksu, jonka jälkeen ostamasi valuutta näkyy sijoitussalkussasi. eToro mahdollistaa myös kryptovaluuttojen shorttaamisen, mikäli tällaista haluat tehdä.

Kryptovaluuttojen siirtäminen pois eToro-sijoitusalustasta omaan käyttöösi on mahdollista. Valuuttaa ostettuasi sinun on ladattava sovelluskaupasta erillinen eToro Wallet. Voit siirtää omistamasi kryptovaluutat lompakkoon klikkaamalla positiosi tiedot auki ja valitsemalla ”Siirrä lompakkoon”.

Kun kryptovaluutta on siirretty erilliseen lompakkoon, voit siirtää niitä mihin tahansa kryptovaluuttaosoitteeseen. Huomionarvoista on, että kryptovaluuttoja ei ole mahdollista siirtää takaisin eToro-kaupankäyntialustaan siirrettyäsi nämä kerran pois.

eToro keskustelu

Tämä treidausalusta poikkeaa monista muista sosiaalisen ominaisuuden myötä, eli eToro keskustelu käy jatkuvasti kuumana. Käyttäjät voivat julkaista omia ajatuksiaan tai kysyä muiden sijoittajien mielipidettä tietysti omaisuusluokasta tai markkinoista yleisesti. Voit myös kopioida muiden käyttäjien treidejä CopyTrader-ominaisuuden avulla.

etoro-copy-trader

Jokaisella eToron sijoitusinstrumentilla on oma seinänsä, jossa käydään keskustelua kyseisestä tuotteesta. Täältä voit löytää helposti vastauksia esimerkiksi kurssin äkilliseen nousuun tai laskuun. Ammattisijoittajat julkaisevat omia analyysejaan etenkin isoimmista kohteista aktiivisesti. Näistä voi olla amatöörisijoittajalle suuri apu.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että eToro-seinille voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa käytännössä anonyymisti. Sijoitusvinkkien ja faktatietojen suhteen kannattaa siis muistaa aina terve kriittisyys, suosittelijalla on useimmiten oma lehmä ojassa.

eToro kokemuksia

Käydään seuraavaksi läpi hieman eToro kokemuksia. Kaikkiaan palvelulla on todella hyvä maine luotettavana ja turvallisena toimijana. Pitkä tahraton historia ja yli 13 miljoonaa maailmanlaajuista käyttävää kertovat omaa tarinaansa siitä, että palvelun käyttäjillä on ilmeisen tyytyväisiä eToro kokemuksia.

eToro soveltuu parhaiten aloittelevalle tai keskitasoiselle sijoittajalle, joka haluaa sijoittaa monipuolisesti kaikkiin eri omaisuusluokkiin. Vaativampaan käyttöön eTorosta ei välttämättä ole, sillä tarjonta on lopulta melko suppeaa niin osake- kuin kryptovaluuttapuolella.

Palvelu on kaikkien ominaisuuksiensa puolesta helppokäyttöinen. Plussaa eToro ansaitsee myös monipuolisista rahansiirtomenetelmistään sekä suomenkielisyydestä. Alusta on yksi markkinoiden yksinkertaisimmista.

eToro vs Nordnet

Kumpi on parempi valinta: eToro vs Nordnet? Näistä viimeksi mainittu on ruotsalaislähtöinen sijoitusalusta, joka nauttii suurta suosiosta suomalaissijoittajien kesken. eToroon verrattuna Nordnet on varsin pieni toimija, sillä kaikkiaan se palvelee noin puolta miljoonaa asiakasta.

Nordnet

Molemmissa palveluissa on omat hyvät puolensa. eTorossa tarjonta on laajempaa etenkin kryptovaluuttojen saralla. Osakkeet ovat myös halvempia, ja alusta on käyttöliittymältään Nordnetia yksinkertaisempi.

Nordnet taas on suomalaiskäyttäjälle houkutteleva vaihtoehto tarjoamansa osakesäästötilin vuoksi. Palvelu on erinomainen myös veronäkökulmassa, sillä Nordnetista tiedot tehdyistä kaupoista välittyvät verottajalle automaattisesti.

eToro kulut ja eToro hinnasto

Seuraavaksi miten eToro kulut eli eToro hinnasto on määritelty.

Käyttäjätilin rekisteröiminen palveluun on kaikille ilmaista. Kauppojen tekemisestä ei peritä varsinaisia kuluja, vaan kulut ovat ”piilotettu” kursseihin. Yleisesti kurssit ovat kuitenkin varsin hyvät, joten kaupankäyntikulut ovat mukavan pieniä.

Rahan tallettaminen eToroon on ilmaista, mutta pankkisi saattaa veloittaa esimerkiksi korttimaksuista ylimääräisiä veloituksia.

Kotiuttaminen maksaa viisi dollaria kotiutusta kohden. Edettyäsi eToro Club -palkitsemisohjelmassa vähintään Platinum-tasolle ovat maksut jatkossa ilmaisia. Platinum-tasolle pääseminen vaatii vähintään 25,000 dollarin edestä allokoituja sijoituksia.

eToro verotus

Jokaisen treidaajan on syytä hallita myös eToro verotus. Palvelu ei ilmoita tekemiäsi kauppoja verottajalle automaattisesti, joten olet velvoitettu itse ilmoittamaan nämä. Yhteenveto tekemistäsi myynneistä ja ostoista on kätevästi saataville omalta käyttäjätililtäsi. Voit ottaa palvelusta ulos tiliotteen määrittelemältäsi ajanjaksolta ja tämän perusteella ilmoittaa tekemäsi voitot verottajalle.

Suomalaisten suosiossa on tällä hetkellä vero-ohjelmisto Koinly. Kannattaa tutustua!

koinly

Mikäli saat eToron kautta omistamistasi pörssiosakkeista osinkoja, maksaa eToro muiden kauppapaikkojen tavoin verot ja tilittää käyttäjätilillesi jäljelle jäävän netto-osuuden.

eToro huijaus

Onko eToro huijaus? Meidän mielestämme ei! eToro palvelee yli 13 miljoonaa asiakasta maailmanlaajuisesti ja toimintaa valvotaan asianmukaisesti Kyproksen finanssiviranomaisen toimesta. Palvelu toimii yli 140 maassa, eikä yhtiön historian varrelle mahdu mitään hämäryyksiä tai huijaukseen viittaavia mainintoja.

eToro kokemuksia – yhteenveto

eToro on yksi markkinoiden helppokäyttöisimmistä ja monipuolisimmista kauppapaikoista. Saatavilla ovat kaikki tunnetuimmat omaisuusluokat. Lisäksi palvelussa on mahdollista sijoittaa valmiisiin portfolioihin tai kopioida ammattisijoittajia. Nämä toiminnot ovat erinomainen lisä etenkin aloittelevalle sijoittajalle.

Kryptovaluuttasijoittamisen osalta eToron tarjonta on kohtuullinen. Mikäli aikeenasi on sijoittaa pieniin altcoineihin ja tehdä aktiivisesti kauppaa, ei eToro ole suppean valikoimansa ja melko korkeiden maksujensa vuoksi välttämättä paras vaihtoehto. Kokeneen kryptosijoittajan kannattaa valita esimerkiksi Binance.

eToro on ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuoden ajan ja se palvelee hurjaa määrää käyttäjiä. Suurimpia plussapuolia ovatkin palvelun tunnettuus ja luotettavuus. Suomalaiskäyttäjän kannalta positiivista ovat myös monipuoliset maksumenetelmät sisältäen suoran pankkitalletuksen Trustlyn välityksellä.

eToro on kokeiltavissasi myös virtuaalisalkulla, jolloin käytettävissäsi on 100,000 dollaria leikkirahaa. Tämä mahdollistaa palvelun kokeilemisen käytännössä, ennen kuin talletat käyttäjätilillesi oikeaa rahaa!

Tutustu tästä eToroon!
67% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.


eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 67 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa.

eToro USA LLC does not offer CFDs and makes no representation and assumes no liability as to the accuracy or completeness of the content of this publication, which has been prepared by our partner utilizing publicly available non-entity specific information about eToro.

Kryptohuoneen taustalta löytyy ryhmä kokeneita kryptovaluuttaskenen seuraajia. Kaikki tämän nimimerkin artikkelit on kirjoitettu yhteistyössä sivustomme asiantuntijoiden kanssa.

Kryptohuone ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään kryptovaluuttaa. On suositeltavaa tutustua tarkasti projekteihin aina ennen sijoituspäätöstä ja ottaa itse täysi vastuu sijoituspäätöksestään. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin koko sijoituksen menettämisestä.