kuinka ostaa bitcoinia

Kuinka ostaa bitcoinia?


Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kryptohuone voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Putosit Bitcoin-kaninkoloon ja mietit, miten voisit omistaa osan Bitcoin-protokollasta? Esittelyssä 6 toimivaa ja luotettavaa välittäjää, joista kannattaa lähteä liikkeelle. Tämän artikkelin aiheena on siis Bitcoin ostaminen.

Coinmotion

Coinmotion on suomalainen vuonna 2012 perustettu ja Finanssivalvonnan alaisuudessa toimiva kryptovaluuttojen välittäjä, joka tarjoaa aloittelijalle helppokäyttöisen alustan bitcoin-sijoittamiseen sekä suomenkielisen käyttöliittymän ja asiakaspalvelun.

Coinmotion veloittaa jokaisesta kaupasta 2% välityskulut, jotka kuitenkin tippuvat käyttäjän kaupankäyntivolyymin kasvaessa. Talletukset hoituvat välittömästi verkkopankin kautta tai luottokortilla.

Coinmotion tarjoaa perinteisen välittäjäpalvelun lisäksi myös mahdollisuuden ansaita korkoa kryptovaluuttasijoituksille, kryptovaluuttojen säilytyspalvelua ja automaattista kuukausisäästämistä.

>> Rekisteröidy Coinmotionille

Northcrypto

Northcrypto on toinen suomalainen kryptovaluuttavälittäjä, joka on hieman uudempi toimija alalla. Northcrypto on perustettu vuonna 2018, ja se toimii myös Finanssivalvonnan luvan alaisuudessa.

Northcrypto on erittäin helppokäyttöinen ja aloittelijalle myös hieman Coinmotionia edullisempi, sillä se veloittaa jokaisesta kaupasta vain 1% välityskulut.

Talletuksen voi tehdä välittömästi tiettyjen pankkien verkkopankissa, mutta tässä talletustavassa minimisumma talletukselle on 100€. Normaalia SEPA-tilisiirtoa käytettäessä minimitalletusta ei ole ja talletus on usein perillä 24 tunnin sisällä.

Northcrypton palveluihin kuuluu myös automaattinen kuukausisäästäminen. Voit esimerkiksi tallettaa pankkisiirrolla Northcrypto-tilillesi euroja, jotka automaattisesti sijoitetaan puolestasi bitcoiniin. Huom. Sivuiltamme löytyy myös laajempi Northcrypto arvostelu.

>> Rekisteröidy Northcryptoon

northcrypto

LocalBitcoins

LocalBitcoins on suomalainen vuonna 2012 perustettu Finanssivalvonnan alaisuudessa toimiva bitcoin-markkinapaikka. LocalBitcoins eroaa monista muista bitcoin-välittäjistä siten, että LocalBitcoinsissa käyttäjät käyvät kauppaa keskenään.

Ostaessasi bitcoinia et talleta rahaa LocalBitcoins-palveluun vaan maksat suoraan myyjälle, joka maksun saatuaan vapauttaa bitcoinit. LocalBitcoins toimii välittäjänä ainoastaan mikäli käyttäjien välillä ilmenee riitatilanteita.

LocalBitcoinsia käytettäessä voi itse valita useista eri osto- ja myynti-ilmoituksista itselleen sopivan hinnan. LocalBitcoins-palvelusta voi olla usein vaikea löytää kryptovaluuttapörssejä edullisempia hintoja, mutta toisaalta ostaja ei maksa välityskustannuksia vastaamalla toisten käyttäjien myynti-ilmoituksiin. Bitcoineja myydessä LocalBitcoinsista voi myös saada bitcoineilleen paremman myyntihinnan.

LocalBitcoinsin tarjoama vertaisverkkomarkkina bitcoineille on suositumpi niissä maissa, joiden asukkailla ei ole samanlaista pääsyä pankkipalveluihin kuin länsimaissa.

>> Avaa tästä LocalBitcoins-tili

Coinbase

Coinbase on yhdysvaltalainen vuonna 2012 perustettu kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalveluja tarjoava yhtiö. Coinbase on ollut jo vuosia yksi maailman tunnetuimmista ja luotettavimmista bitcoinin ostopaikoista.

Talletukset Coinbaseen onnistuu kätevästi pankkisiirrolla, jossa kestää noin 1-2 päivää.

Coinbasella ei ole suomenkielistä käyttöliittymää, mutta englantia ymmärtäville aloittelijoille sivusto on hyvin helppokäyttöinen.

Coinbasen välityskustannukset ovat muita välittäjiä jonkin verran kalliimpia pörssin periessä 3 euron välityskustannukset 50-200€ arvoisista kaupoista. Tätä isommissa kaupoissa kulut asettuvat noin 1,5% tasolle.

Korkeiden kustannusten vastineeksi Coinbasesta saa kuitenkin usein hyvin aloittelijaystävällistä ja asiantuntevaa asiakaspalvelua.

Coinbase-sivustolla on myös Earn-ominaisuus, jossa voi oppia eri altcoineista, ja suorittaa testejä oppimastaan ansaiten samalla näitä kyseisiä altcoineja.

>> Rekisteröidy Coinbaseen

Binance

Binance on yksi maailman suosituimmista ja luotetuimmista kryptovaluuttapörsseistä, josta löytyy myös suuri määrä erilaisia altcoineja.

Pörssi on kiinalaistaustainen ja sen pääkonttori sijaitsee Maltalla. Talletukset onnistuvat pankkisiirtoa käyttäen yhdessä pankkipäivässä.

Binancen vahvuus on ennen kaikkea sen edulliset välityskustannukset. Perustasolla kulut ovat vain 0,1% kaupasta. Pörssissä on myös mahdollista käyttää Binancen omaa BNB-tokenia kaupankäyntikulujen maksamiseen, mikä antaa kuluista vielä tämän lisäksi 25% alennuksen.

Aloittelijoille suunnatuissa palveluissa kulut ovat normaalisti 1﹣2 % luokkaa, joten Binancea käyttäessä saa kuluista jopa 10﹣20 -kertaisen alennuksen.

Jos Coinmotion ja Coinbase ovat sopivia välittäjiä aloittelijalle, niin Binance on rutinoituneen aktiivisijoittajan valinta.

>> Avaa Binance-tili tästä

binance

Yhteenveto

Keskitettyjä kryptovaluuttavälittäjiä käytettäessä on aina hyvä pysyä tunnetuissa, suosituissa ja pitkään alalla toimineissa välittäjissä, joilta löytyy myös toiminnalleen vaadittavat lisenssit.

Luotettavat välittäjät ja markkinapaikat vaativat asiakkailtaan tunnistautumista (KYC), joka on aina hyvä tehdä mahdollisimman pian rekisteröitymisen jälkeen, jotta esimerkiksi voittojen kotiuttaminen pankkitilille onnistuu vaivattomasti.

Koko bitcoin-omaisuuttaan ei missään tapauksessa kannata säilyttää vain yhdessä pörssissä vaan suositeltavaa on käyttää useampaa välittäjää ja hajauttaa sijoituksiaan niihin.

Bitcoin-harrastajien keskuudessa kulkee muistamisen arvoinen sanonta “not your keys, not your coins”. Jos säilytät bitcoinejasi pörssin huostassa, on olemassa riski pörssin hakkeroimisesta tai muista ongelmista. Kaikki tässä artikkelissa esitellyt välittäjät ovat turvallisia toimijoita, mutta koskaan ei voi olla liian varma ja hajauttaminen on aina hyvä strategia.

Jos bitcoin-salkun arvo kasvaa suureksi, bitcoineja on hyvä säilyttää esimerkiksi Ledgerin “kylmälompakossa”,  joka on yhteydessä internetiin ainoastaan silloin, kun lähetät tai vastaanotat bitcoineja. Hakkeroinnin riski on tällöin huomattavasti pienempi, mutta käyttäjän vastuu omien yksityisavainten säilyttämisestä kasvaa.

Hyväksi havaittu strategia onkin usein säilyttää osa bitcoineistaan (ne, joita käyttää spekuloimiseen ja treidaamiseen) muutaman eri välittäjän tilillä ja pitkäaikaisemmat bitcoin-säästöt kylmälompakossa.

Image by tom bark from Pixabay

Kryptohuone ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään kryptovaluuttaa. On suositeltavaa tutustua tarkasti projekteihin aina ennen sijoituspäätöstä ja ottaa itse täysi vastuu sijoituspäätöksestään. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin koko sijoituksen menettämisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *